מצרכים:
נתח פילה בקר או סינטה פרוס לפרוסות עבות, לפי מס' הסועדים
4 פטריות פורטבלה גדולות
2 בצלים קצוצים דק
חצי כוס יין שרי
2 גבעולי טימין, רק עלים
מלח פלפל
חצי חבילה בצק עלים
אופן ההכנה:
במחבת שמים שמן לחימום, מפזרים מלח ופלפל גרוס על נתחי הבשר ומטגנים 3-4 דקות מכל צד
מעבירים לצלחת ובינתיים מוסיפים לאותה המחבת, מכינים את דוקסל הפטריות – מטגנים את הבצלים הזהבה ומוסיפים את הפטריות.
מוסיפים את הטימין, מפלפלים וממליחים ומטגנים עוד 10 דקות.
מוסיפים את יין השרי ומבשלים יחד עוד 2 דקות, מצננים.
פורסים את בצק העלים ומחלקים לריבועים גדולים, מניחים כף ממלית הפטריות
מעל את הבשר ומקפלים את שולי הבצק מעל הבשר.
הופכים וחורצים 2-3 פסים
מברישים בביצה ומכניסים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ל- 15 דקות, בחום 190
כשהבשר יוצא מהתנור, מחכים 5 דקות ומגישים
רוטב:
משאריות הפטריות והבצל שנשארו בסיר – מוסיפים חלב קוקוס ומעט אבקת מרק פטריות ומבשלים יחד עד הסמכה קלה
כתיבת תגובה