חמין ספרדי

 

החמין הזה, שהוא מאד שונה ממתכוני החמין המוכרים, מתחיל מהצבע הסופי שלו.

החמין זכה בתחרות החמינים של וואלה אוכל:

 http://food.walla.co.il/?w=/1114/1791499

 

לא להבהל מכמות אגוז המוסקט והקינמון – הם הטעם העיקרי של החמין.

מצרכים:

4-6 חתיכות רגל של פרה

ביצים ותפו"א כמספר הסועדים

4 קלחי תירס (כשכל קלח חתוך ל- 3 חלקים)

כוס שעועית אדומה או לבנה

חצי כוס חיטה שטופה

נתח של בשר ראש או שפונדרה

כרעי עוף (כמספר הסועדים)

1 כפית אגוז מוסקט מגורד

1 כפית פלפל שחור

1/2 1 כפיות מלח

1 כפית קינמון טחון

כפית פפריקה מתוקה (אופציה)

2 כפות סוכר (חום, או רגיל)

 

קציצות בשר:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1/2 קילו בשר טחון עם מעט שומן
3 כפות פירורי לחם
1 ביצה
חופן אורז שטוף
מעט פטרוזיליה קצוצה

תבלינים: מלח , פלפל, בהרט

קציצות קוקלה (קציצות סולת רכות):

 חצי קילו סולת

2 ביצים

200 ג' שומן כבש טחון (אפשר גם שומן בקר)

חצי כוס שמן

פפריקה מתוקה

קימל טחון, קינמון טחון

כף פלפל צ'ומה

מלח, פלפל לבן

1 כוס מים

 לערבב הכל, ליצור קציצות בינוניות.

לערבב הכל ולתת לנוח 20 דקות.

ליצור קציצות מאורכות מעט ולהניח בראש הסיר, לאחר שהמים הגיעו לרתיחה.

אופן ההכנה:

1. בסיר שמים 2 כפות סוכר חום ומבשלים אותו על אש בינונית ליצירת קרמל שחור.

2. מוסיפים מים עד גובה חצי הסיר.

3. מוסיפים תבלינים ואת כל שאר המרכיבים, את הקציצות (הקוקלות והבשר) והביצים – מניחים מעל,

     אחרי שהנוזל הגיע לרתיחה.

4. מביאים לרתיחה ומעבירים לתנור ללילה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
[shopeat_button]

קטגוריה: בשרים, כללי
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.