מפרום חצילים


מצרכים למלית הבשר:

חצי קילו בשר בקר טחון

חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה

חצי חבילה כוסברה קצוצה

חצי חבילה שמיר קצוץ

חופן עלי נענע קצוצים

1 בצל מגורד בפומפיה

2 ביצים

1 תפו"א מגורד

חצי כוס סולת

3 שיני שום כתושות

תבלינים: מלח, פלפל שחור, קינמון, כורכום, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה

 

לחצילים:

2 חצילים לא גדולים חתוכים לפרוסות עבות

בכל פרוסה – חותכים חתך באמצע, לא עד הסוף – ליצירת כיס

מפזרים מלח גס ומשאירים בצד חצי שעה,

המלח מרכך מעט את החציל וגורם לו להיות גמיש מעט

אחרי חצי שעה, שוטפים את החציל, מסננים ומייבשים עם מגבת.

ממלאים כל חציל בבשר, טובלים בקמח ואח"כ בביצים טרופות עם מלח, פלפל שחור, ומעט פלפל צ'ומה.

 

 

אופן הכנת הרוטב:

מטגנים בצל דק עד שקיפות + 2 שיני שום קצוצות

מוסיפים תבלינים: כף פפריקה מתוקה + חריפה, פלפל שחור, מלח, חופן קטן של עלי נענע מיובשים, חצי כפית סוכר.

מוסיפים קופסא של עגבניות מרוסקות (או טריות מגורדות), 2-3 כוסות מים וכוס של גרגירי אפונה ומבשלים את הרוטב 20 דקות.

שמים את החצילים המטוגנים בסיר, מכסים ברוטב ומבשלים הכל עוד חצי שעה בסיר לא מכוסה.

[shopeat_button]

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *