מרק דלורית במייפל

 

 

מצרכים:

1 דלורית

1 כרישה

1 בצל

2 בטטות

1 שן שום

רבע כוס מייפל אמיתי

1 כוס יין שרי

750 מ"ל מים

1 כוס שמנת מתוקה

קינמון לזרייה על הדלורית

1 כפית קינמון לתיבול הסופי

רבע כפית אגוז מוסקט

טימין

מלח פלפל

חופן גרעינים קלויים, לקישוט ולטעם

 

אופן ההכנה:

חוצים דלורית לחצי ויוצקים סירופ מייפל, מפזרים קינמון, מלח ופלפל ואופים כשעה

בסיר: מטגנים בצל וכרישה עם שמן ומעט שום כתוש, חותכים את הבטטות לפרוסות ומוסיפים לבצל

כשהירקות התרככו והדלורית נאפתה דיה, מרוקנים את תוכנה ומוסיפים לסיר

מוסיפים כוס יין שרי, טימין, כפית קינמון, חצי ליטר מים (ועוד כוס) ורבע כפית א. מוסקט.

טוחנים הכל ומוסיפים כוס שמנת מתוקה, מבשלים הכל עוד חצי שעה.

 

אם אוהבים דליל יותר, מוסיפים עוד מים כי המרק יוצא יחסית סמיך

 

קטגוריה: מרקים
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.