עוגת פרג פאדג'ית ללא קמח

 

את העוגה המדהימה הזו, הכירה לי חברתי עידית מאור, בעוגה אין קמח בכלל ולכן היא עוגת חג הפסח הקבועה שלי

המתכון כתוב כפי שהיא כתבה לי:

"עוגה מדהימה, על טהרת הפרג, ללא קמח וכמעט ללא שומן ובכל זאת לחה ומנצחת! תופחת מאוד באפייה (כמו סופלה) ואח"כ צונחת. ככה היא!"

חומרים:

6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר (במתכון המקורי כתוב כוס וחצי, לטעמי כוס מספיקה)
2 כפות שמן
250 גר' פרג טחון טרי
אגוזים וצימוקים – אופציה

לציפוי:

150 גר' שוקולד (מריר+חלב)
2 כפות מים
40 גר' חמאה
מעט קינמון

אופן ההכנה:

* להקציף חלבונים עם הסוכר.
* בקערה נפרדת – לערבב שמן+חלמונים.
* להעביר 1/3 מהחלבונים לחלמונים ולערבב באיטיות. להעביר את שאר החלבונים ולערבב בתנועות עטיפה.
* להוסיף את הפרג (+אגוזים/צימוקים) ולערבב בעדינות
* לצקת לתבנית 26 משומנת ולאפות בחום 150 דקות כ-40 דקות + – ( מבחן הקיסם היבש).
* מיד כשיוצאת מהתנור לחורר עם קיסם ולמזוג את השוקולד:
להמיס שוקולד + מים+קינמון ולהוסיף את החמאה. לערבב עד המסה מוחלטת.
הקרדיט לעוגה המופלאה הזו, כולו, לחברתי שוש הצ'כית.
*הערה – לפעם ראשונה לא הוספתי אגוזים/צימוקים ונראה לי שגם בפעמים הבאות לא אוסיף דבר, מעל השוקולד פיזרתי אגוזי מלך טחונים

 

 

[shopeat_button]

קטגוריה: עוגות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
11 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *