קוקילידה – הגרסה הביתית (:

 

לעוגיות הקוקילידה:

מצרכים:

2 כפות קמח מלא
1  כפית אבקת אפייה
3 כפות שומשום מלא (אפשר גם רגיל)
1/4  כפית מלח
קמצוץ או יותר קינמון + קמצוץ אגוז מוסקט
2/3 כוס שמן (אפשר קנולה, לא שמן זית)
3 כוסות שבולת שועל מהירת הכנה (קוואקר)
1 כוס סוכר חום
2 ביצים בטמפטורת החדר

חופן שוקולד צ'יפס / אגוזים גרוסים

אופן ההכנה:

מערבבים את כל היבשים פרט לשוקולד צ'יפס

את הביצה והסוכר החום מערבבים יחד בעזרת מטרפה ידנית, עד שהסוכר מתמוסס, מוסיפים את השמן

מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה, יוצרים כדורים בגודל כמות של כף ושמים בכל תבנית 16-20 עוגיות בלבד, העוגיות מתרחבות – לא מומלץ לצופף אותן, מנקדים בשוקולד צ'יפס על כל עוגיה במרכז, אופים בין 8 דקות ל- 9 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות – רצוי לא לזוז מהתנור, העוגיות נאפות במהירות.     העוגיות מוכנות כשהן מזהיבות ומעט רכות בהתחלה ומתקשות בהמשך, חשוב לצנן כמה דקות לפני שמוציאים אותן מהתבנית.

המתכון נלקח מאתר סלונה, הבלוג של "אורלי כהן – חיים טוב", עם שינויים קלים שלי

הרכבת הקוקילידה:

גלידה שוקולד צ'יפס (אני הכי אוהבת את של "לה קרמריה")

בעזרת מכשיר לכדורי גלידה, מהדקים כדור בין 2 עוגיות, ואוכלים בהנאה מיד (:

קטגוריה: קינוחים
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *