ראשי ארטישוק ממולאים בשר, עם אפונה

 

מצרכים:

1 שקית ראשי ארטישוק קפואים

2 שיני שום קצוצות

1 בצל קצוץ

2 גבעולי סלרי + עלים, קצוצים

1 שקית אפונה עדינה

2 עלי דפנה

כורכום

מלח+פלפל

1 כפית אבקת מרק עוף (ללא מונוסדיום)

 

אופן ההכנה:

בסיר מטגנים בצל עם שום, מוסיפה סלרי קצוץ + עלים וממשיכים לטגן.
לתוך הסיר – שקית של אפונה ירוקה עדינה, טימין טרי, עלי דפנה, מעט אבקת מרק ללא MSG, כורכום, מלח, פלפל (להוסיף גם כמה חצאי ראשי ארטישוק), מוסיפים חצי כוס מים ומביאים לרתיחה – מנמיכים לאש הכי נמוכה ומכניסים את ראשי ארטישוק הממולאים.

 

ראשי הארטישוק –

משרה חצי שעה במי לימון ושמה בצד לניקוז המים.

מלית הבשר:

חצי קילו בשר טחון
1 ביצה
חצי כוס פירורי לחם
תבלינים: מלח, פלפל, מעט מאד א. מוסקט, אבקת שום, קינמון, כורכום, כפית קטשופ, מעט בצל מטוגן (משתמשת במוכן של "דורות")

לעבד לעיסה אחידה ולמלא את ראשי הארטישוק בבשר, ומסדרים בסיר על האפונה.

מבשלים שעה על אש נמוכה, עד שהכל רך רך…

קטגוריה: בשרים, פסח, קציצות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.