ביף-וולינגטון

 

מצרכים:

נתח פילה בקר או סינטה פרוס לפרוסות עבות, לפי מס' הסועדים

4 פטריות פורטבלה גדולות

2 בצלים קצוצים דק

חצי כוס יין שרי

2 גבעולי טימין, רק עלים

מלח פלפל

חצי חבילה בצק עלים

 

אופן ההכנה:

במחבת שמים שמן לחימום, מפזרים מלח ופלפל גרוס על נתחי הבשר ומטגנים 3-4 דקות מכל צד

מעבירים לצלחת ובינתיים מוסיפים לאותה המחבת, מכינים את דוקסל הפטריות – מטגנים את הבצלים הזהבה ומוסיפים את הפטריות.

מוסיפים את הטימין, מפלפלים וממליחים ומטגנים עוד 10 דקות.

מוסיפים את יין השרי ומבשלים יחד עוד 2 דקות, מצננים.

 

פורסים את בצק העלים ומחלקים לריבועים גדולים, מניחים כף ממלית הפטריות

מעל את הבשר ומקפלים את שולי הבצק מעל הבשר.

הופכים וחורצים 2-3 פסים

מברישים בביצה ומכניסים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ל- 15 דקות, בחום 190

כשהבשר יוצא מהתנור, מחכים 5 דקות ומגישים

 

רוטב:

משאריות הפטריות והבצל שנשארו בסיר – מוסיפים חלב קוקוס ומעט אבקת מרק פטריות ומבשלים יחד עד הסמכה קלה

 

קטגוריה: בשרים
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *