חמין מקרוני


 

 

וככה זה נראה בצלחת…הילדים שלי רצו הכי את התפו"א ((:

 

1

 

מצרכים:

למקרונים:

חבילה של מקרונים עבים (500-750 ג’)
מים לבישול עם כף מלח

לחמין:
2 בצלים קצוצים
2 תפוחי אדמה פרוסים לאורך
2 כפות שמן
כפית מלח
כפית פלפל שחור (הוספתי פפריקה מתוקה וכורכום לצבע)
4-6 ביצים שטופות היטב (לא שמתי)
4-6 חלקי עוף ללא עור מתובלים במלח ופלפל
כף שמן

אפשר להוסיף גם נתחי אסאדו שמאד מוסיפים לטעם

אופן הכנה:

מבשלים את המקרונים כ- 7 דקות, שוטפים ומסננים.
מטגנים את הבצל בשתי כפות השמן לזהוב.
משמנים סיר רחב או סיר חרס במעט שמן, מרפדים את תחתיתו בפרוסות תפוחי האדמה בעיגול (שיוצר צורה של כיפת פרח).
מערבבים את הבצל, השמן, המלח, והפלפל עם המקרונים. מוזגים את מחציתם על תפוחי האדמה.
מניחים את הביצים השטופות ומעליהם את יתרת המקרונים. על המקרונים מניחים את חלקי העוף המתובלים
מכסים ומכניסים לתנור ללילה ב- 100 מעלות. (אין נוזלים).

בתום האפיה, הופכים לצלחת הגשה מרכזית.

 

מקור המתכון – מתוך הספר "רשליקה"

 
[shopeat_button]

קטגוריה: בשרים, עופות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *