החמין הזה, שהוא מאד שונה ממתכוני החמין המוכרים, מתחיל מהצבע הסופי שלו.
החמין זכה בתחרות החמינים של וואלה אוכל:
https://food.walla.co.il/?w=/1114/1791499
לא להבהל מכמות אגוז המוסקט והקינמון – הם הטעם העיקרי של החמין.
מצרכים:
4-6 חתיכות רגל של פרה
ביצים ותפו"א כמספר הסועדים
4 קלחי תירס (כשכל קלח חתוך ל- 3 חלקים)
כוס שעועית אדומה או לבנה
חצי כוס חיטה שטופה
נתח של בשר ראש או שפונדרה
כרעי עוף (כמספר הסועדים)
1 כפית אגוז מוסקט מגורד
1 כפית פלפל שחור
1/2 1 כפיות מלח
1 כפית קינמון טחון
כפית פפריקה מתוקה (אופציה)
2 כפות סוכר (חום, או רגיל)
קציצות בשר:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1/2 קילו בשר טחון עם מעט שומן
3 כפות פירורי לחם
1 ביצה
חופן אורז שטוף
מעט פטרוזיליה קצוצה
תבלינים: מלח , פלפל, בהרט
קציצות קוקלה (קציצות סולת רכות):
חצי קילו סולת
2 ביצים
200 ג' שומן כבש טחון (אפשר גם שומן בקר)
חצי כוס שמן
פפריקה מתוקה
קימל טחון, קינמון טחון
כף פלפל צ'ומה
מלח, פלפל לבן
1 כוס מים
לערבב הכל, ליצור קציצות בינוניות.
לערבב הכל ולתת לנוח 20 דקות.
ליצור קציצות מאורכות מעט ולהניח בראש הסיר, לאחר שהמים הגיעו לרתיחה.
אופן ההכנה:
1. בסיר שמים 2 כפות סוכר חום ומבשלים אותו על אש בינונית ליצירת קרמל שחור.
2. מוסיפים מים עד גובה חצי הסיר.
3. מוסיפים תבלינים ואת כל שאר המרכיבים, את הקציצות (הקוקלות והבשר) והביצים – מניחים מעל,
אחרי שהנוזל הגיע לרתיחה.
4. מביאים לרתיחה ומעבירים לתנור ללילה
[shopeat_button]
כתיבת תגובה