כרוכיות פרג

 

 

 

 

לבצק פריך (כמות ל- 2-3 רולדות שרודדו דק):


50 גרם חמאה

חצי קילו קמח

1/2 כוס שמן
1 א. אפייה
חצי כוס מים (+ – )

 

מלית פרג:

רבע קילו פרג טחון טרי

1 כוס חלב

חצי כוס סוכר

2 כפות דבש

25 גר' חמאה

 

אופן ההכנה:

הבצק: לשים יחד את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון, ללוש עד שהבצק מתאחד, מחלקים את הבצק ל- 2-3 כדורים, משטחים קלות, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

מלית הפרג: בסיר קטן שמים את החלב והסוכר, וממיסים יחד על חום נמוך, מוסיפים את הפרג ובוחשים עד שהחלב נספג כולו בפרג, מוסיפים את הדבש והחמאה וממשיכים לבחוש, מניחים בצד לקירור

 

מניחים את הבצק הפריך על גבי נייר אפייה מקומח, ומעליו שמים עוד דף נייר אפיה.

מרדדים במערוך לעלה דק, מורחים את מלית הפרג ומגלגלים בעזרת הנייר אפיה, תוך הידוק הגליל.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, חותכים את הרולדה על התבנית, לפרוסות לא דקות ולא עבות, ואופים בחום 180 כחצי שעה (לבדוק, צריך להיות מראה זהוב)

מצננים ומפדרים באבקת סוכר

קטגוריה: עוגיות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *