לחמניות שום רכות


מצרכים:

בצק שמרים התחלתי:
כף שמרים יבשים או 3 כפות שמרית
כוס מים חמימים
כף סוכר.

לתת לתערובת לבעבע ואז:
מצרכים נוספים:
1  קג' קמח לבן רגיל
4  כפות שמן זית
2  כפיות מלח
כוס מים חמימים ועוד כוס בפינה ליתר בטחון….

אופן ההכנה:

לשים את השמרים והבצק ליצירת בצק חלק ולא נדבק כ 7 דקות לישה אם יש צורך להוסיף לבצק מעט מים, משתמשים ב"שלוקים" מהכוס ליתר בטחון עד שמקבלים מרקם של מסטיק לעוס .עד שהוא גמיש כמו מסטיק, מכסים במגבת ונותנים לו להכפיל את עצמו.

לאחר מכן מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים ומרדדים. ואז עם סכין חדה חותכים פסי אצבעות ומניחים על מגש של תנור עם נייר אפייה.

הכנת חמאת שום לכמות זו:
100 גר' חמאה (שמתי שמן זית)
כפית מלח
2 כפיות שום
2 כפיות עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או כוסברה יבשה.

נגיעות אחרונות:
על האצבעות מורחים כמויות של חמאת שום , עם מכחול למריחה או עם כפית..חמאת השום צ"ל בערך כפית לכל אצבע.

וכן, זה ממש עומד בתקן © אם מורחים כמות סמלית בלבד..של חצי כפית על האצבע..

אופים בחום גבוה כמה דקות (לדעתי 7-8 דקות) הלחמניות מוכנות כשהן משחימות ואז כשהן מתקררות הן דומות ומזכירות את אצבעות השום של סבארו

 

 
[shopeat_button]

קטגוריה: לחם
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *