עוגיות שוקולד ציפס וקוואקר מושלמות

 

 

 

המרכיבים (כמות ל- 20-25 עוגיות):

125 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

‭1/2‬ כוס סוכר קנים (או רגיל)

‭1/2‬ כוס סוכר חום כהה

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל טהור

1 כוס קמח

‭1/4‬ כפית מלח

‭1/2‬ כפית אבקת אפייה

‭1/2‬ כפית אבקת סודה

חצי כוס תערובת פיצוחים – גרעיני דלעת, חמניה, אגוזי מלך, בוטנים

1 ו-1/4 כוסות  שיבולת שועל ("קוואקר")

100 גרם שוקולד צ'יפס מריר + 50 גר' צ'יפס קינמון

(למי שלא מצליח להשיג צ'יפס קינמון בארץ, אפשר להוסיף חצי כפית אבקת קינמון)

 

אופן ההכנה:

בקערה שמים את החמאה הרכה, הסוכרים, הביצה והתמצית וניל ומערבבים היטב עם מטרף ידני

בקערה נפרדת מערבבים את שאר המרכיבים, ומוסיפים לתוך קערת החמאה

מערבבים יחד וקורצים עוגיות מתוך עיסת הבצק, לתבנית מרופדת בנייר אפייה

עדיף לא לגלגל לכדור אלא לקרוץ עוגיות "פרועות" למראה גס יותר ולא מוקפד (:

אופים בחום 180, 15 דקות.

להקפיד על זמנים, קל מאד לייבש את העוגיה בעלת המרקם הפנימי הנימוח הזו

מקור המתכון: ויקטוריה בורגי, עם שינויים שלי

קטגוריה: עוגיות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *