עוגת דוקולד (לפסח)

עוגת דו-שכבתית מרשימה לפסח

 

גודל תבנית: 24"

מצרכים:

5 חלבונים בלבד

150 ג` סוכר (3/4 כוס)
45 גר' קוקוס (חצי כוס)
2 כפות אינסטנט וניל

 

מוס שוקולד:

200 ג` שוקולד מריר
שמנת מתוקה / ריץ

 

מוס וניל פצפוצים:

שמנת מתוקה / ריץ
אינסטנט וניל
240 מ"ל חלב (כוס) / חלב סויה בטעם וניל
50 גר' שוקולד מריר שבור לחתיכות קטנות

גנאש לציפוי:

150 ג`  שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה / ריץ

 

אופן ההכנה:

1. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב, לערבב קוקוס ואינסטנט ולקפל לקצף החלבונים. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני 180 מעלות, בסביבות 30 דקות, לצנן.

2. להמיס את השוקולד, להקציף שמנת מתוקה לקפל את השוקולד לקצפת. למרוח את מוס השוקולד על בסיס הקוקוס, להקפיא לשעה.

3. להקציף שמנת מתוקה, להוסיף את האינסטנט וניל, החלב ולהקציף לקרם יציב, להוסיף את פצפוצי השוקולד ולקפל לתוך הקרם, למרוח על שכבת השוקולד, להקפיא לשעה. לחמם שמנת מתוקה עד סף רתיחה, לצקת על השוקולד, לערבב לתערובת אחידה ולצקת על שכבת מוס הקרם וניל.

3. להקפיא את העוגה לכמה שעות, להעביר למקרר כשעתיים לפני ההגשה.

הערות:

* אם רוצים שהעוגה תצא שווה בגובה, רצוי להעביר את הקרם לתוך שק זילוף ולזלף על העוגה בספירלה

* בחלמונים הנותרים – חפשו בבלוג "עוגיות שקדים לפסח"

 

מקור המתכון: הבלוג של ניקי ב. עם שינויים שלי

קטגוריה: עוגות, פסח
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
One Response

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *