עוגת לוטוס

 

מקור המתכון המופלא הזה שייך לאורנה בזאז

עוגה שקצרה המון מחמאות לעומת ההכנה הקלה שלה

השלבים נראים ארוכים, אך בפועל זמן הקירור הוא שנותן רושם של הרבה עבודה

 

מצרכים:

250 גר' עוגיות לוטוס (חבילה)

100 גר' חמאה

3 שמנת מתוקה (250 מ"ל כל אחת)

3 כפות אינסטנט פודינג ריבת חלב

1 כף סוכר

1 אינסטנט פודינג שוקולד בלגי

1 גביע גבינת שמנת נפולאון

2 כפות גבינה לבנה

1 כוס חלב

חצי צנצנת ממרח לוטוס

1 כפית שמן

 

אופן ההכנה:

שלב א' – 250 גר' עוגיות לוטוס + 100 גר' חמאה מומסת – לטחון יחד במעבד מזון, להפריש החוצה 3 כפות מהפירורים לקישוט, לשטח את שארית התערובת על תחתית תבנית קפיצית 26', לשים שקף סביב לרינג ולהכניס למקרר לחצי שעה.

שלב 2 – מקציפים 2 שמנת מתוקה (500 מ"ל) יחד עם 3 כפות אינסטנט פודינג ריבת חלב ו- 1 כפית סוכר, לקפל לתערובת 1 גביע גבינת נפולאון + 2 כפות גבינה לבנה, יוצקים על שכבת הביסקוויטים, מיישרים ומכניסים למקרר להתייצבות כשעה.

שלב 3 – מקציפים 1 שמנת מתוקה + כוס חלב + אינסטנט פודינג שוקולד בלגי, יוצקים על שכבת הקרם, מיישרים ומקררים עוד חצי שעה

שלב 4 – מחממים במיקרו חצי צנצנת ממרח לוטוס + כפית שמן, 15 שניות בפולסים, מערבבים בין לבין. יוצקים על קרם השוקולד ומזיזים את התבנית כך שממרח הלוטוס יכסה את כל שטח העוגה

שלב 5 – מפזרים בצורה מעגלית את פירורי הביסקוויטים ששמרנו בהתחלה

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *