מקור המתכון המופלא הזה שייך לאורנה בזאז
עוגה שקצרה המון מחמאות לעומת ההכנה הקלה שלה
השלבים נראים ארוכים, אך בפועל זמן הקירור הוא שנותן רושם של הרבה עבודה
מצרכים:
250 גר' עוגיות לוטוס (חבילה)
100 גר' חמאה
3 שמנת מתוקה (250 מ"ל כל אחת)
3 כפות אינסטנט פודינג ריבת חלב
1 כף סוכר
1 אינסטנט פודינג שוקולד בלגי
1 גביע גבינת שמנת נפולאון
2 כפות גבינה לבנה
1 כוס חלב
חצי צנצנת ממרח לוטוס
1 כפית שמן
אופן ההכנה:
שלב א' – 250 גר' עוגיות לוטוס + 100 גר' חמאה מומסת – לטחון יחד במעבד מזון, להפריש החוצה 3 כפות מהפירורים לקישוט, לשטח את שארית התערובת על תחתית תבנית קפיצית 26', לשים שקף סביב לרינג ולהכניס למקרר לחצי שעה.
שלב 2 – מקציפים 2 שמנת מתוקה (500 מ"ל) יחד עם 3 כפות אינסטנט פודינג ריבת חלב ו- 1 כפית סוכר, לקפל לתערובת 1 גביע גבינת נפולאון + 2 כפות גבינה לבנה, יוצקים על שכבת הביסקוויטים, מיישרים ומכניסים למקרר להתייצבות כשעה.
שלב 3 – מקציפים 1 שמנת מתוקה + כוס חלב + אינסטנט פודינג שוקולד בלגי, יוצקים על שכבת הקרם, מיישרים ומקררים עוד חצי שעה
שלב 4 – מחממים במיקרו חצי צנצנת ממרח לוטוס + כפית שמן, 15 שניות בפולסים, מערבבים בין לבין. יוצקים על קרם השוקולד ומזיזים את התבנית כך שממרח הלוטוס יכסה את כל שטח העוגה
שלב 5 – מפזרים בצורה מעגלית את פירורי הביסקוויטים ששמרנו בהתחלה
כתיבת תגובה