עוגת תפוחים ושוקולד צ'יפס

 

 

מצרכים:

1 כוס שמן חמניות או קנולה

2/3 1 כוסות קמח

1 כוסות סוכר חום + חצי כוס סוכר דמררה

חצי כפית קינמון טחון

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתיה

2 ביצים גדולות (או 3 קטנות)

3 תפו"ע מגורדים

100 גר' שוקולד צ'יפס

* חצי כוס אגוזי מלך טחונים גס

תבנית פלא עגולה

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) , משמנים ומקמחים את התבנית.

2. שמים בקערת המערבל את השמן והסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים פנימה גם את הקמח, הקינמון, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבלים  כדקה.

3. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומערבלים עוד 4 דקות. מוסיפים את התפוחים, האגוזים והשוקולד צ'יפס ומערבלים עד שמתקבלת עיסה  אחידה.

4. יוצקים את העיסה לתבנית. אופים כ־50 דקות, עד שקיסם הננעץ בלב העוגה יוצא יבש.

   מצננים ומגישים.

השתמשתי במטרפה ידנית, לא הקצפתי, שמתי שוקולד חלב שריסקתי במעבד מזון והוספתי אגוזי מלך.

עוגה מצויינת!

מקור המתכון: דנה שטינוול, עם שינויים קלים שלי

 

 
[shopeat_button]

קטגוריה: עוגות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *