פסטייה מרוקאית

 

בגרסה המקורית של הפסטייה שמים אבקת סוכר וקינמון מעל המאפה בהגשה, אצלי פחות אוהבים את זה מתוק אז הכנתי ללא המתיקות מעל, לשיקולכם.

תבנית עגולה בקוטר 16-18

מצרכים:

3 כרעיים עוף

1 בצל גדול קצוץ + 1 שום כתוש

חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה דק

חצי כוס אגוזי מלך / בונדוק / שקדים

מלח, פלפל

חצי כפית קינמון

 6 עלי סיגרים מופשרים

 

אופן ההכנה:

בסיר עם מים מבשלים את העופות, מוסיפים מעט מלח, כשהעופות מבושלים לגמרי (45 ד' בערך), מפוררים וקוצצים גס, מטגנים את הבצל ומוסיפים את העוף

קולים את האגוזים וקוצצים גס, מערבבים ומוסיפים את התבלינים

משמנים את התבנית ומניחים עלה סיגר במרכז, מסדרים עלים סביב כשמחצית מהעלה פתוח כלפי חוץ.

מניחים את המלית על העלה המרכזי ודוחסים מעט, סוגרים בחצאי העלים ואוטמים בעוד עלה אחד

מרססים בספריי שמן ואופים בתנור בחום 180 עד השחמה, הופכים ומשחימים גם את הצד השני

פורסים ומגישים

 

קטגוריה: כללי, עופות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *