מצרכים:
3 ביצים
כוס ורבע סוכר
כפית תמצית שקדים (או אמרטו – ליקר שקדים)
2 כוסות קמח תופח
2 כוסות שקדים שלמים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומרססים בתרסיס שמן.
בקערה טורפים סוכר, ביצים ותמצית שקדים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח תופח ושקדים שלמים ומערבבים לבצק אחיד ודביק מאוד.
בכף רטובה משטחים בתבנית מיוחדת לביסקוטי, מרופדת בנייר אפייה (לחילופין, מעצבים בידיים רטובות לכיכר ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה).
אופים 30 דקות, לכיכר יציבה ועדיין מעט רכה. מצננים לגמרי.
מחממים שוב תנור ל-140 מעלות.
פורסים בסכין לחם לפרוסות בעובי ½ ס"מ ומסדרים על רשת התנור.
מייבשים בתנור 15-20 דקות, להזהבה ולהתקשות. מצננים.
מקור המתכון: קרין גורן
כתיבת תגובה