כיסונים ממולאים בשר

 

תקראו להם מאנטו / דושפרה ואפילו דים-סאם.

את הגרסה הבאה לכיסונים המופלאים האלה, הכנתי בהשראת חברתי שרונה, שהביאה אותם אלי לטעימת מבחן והשאר היסטוריה…המלית אלוהית והרוטב הפשוט-פשוט הזה, נותן את הפאנץ' הסופי.

הכיתוב שלהלן מובא בשפתה של שרוני (:

מצרכים לבצק:

קילו קמח
2.5 כוסות מים (אולי יותר טיפה אולי פחות…. תלוי בלחות)
1 ביצה
מלח

אופן ההכנה:

לערבב היטב לבצק מאוד נוח – גמיש, חלק, כמו פלסטלינה .
לחלק ל 2 או 3 חלקים ולרדד כל חלק בניפרד (כי פשוט אין מקום בשיש לרידוד כל הכמות)
העובי האופטימלי הוא 4 מילימטר… + – לא דק מידי ולא עבה מידי….

לקרוץ בעזרת כוס עיגולים למלא בתערובת המצוננת.
לסגור בקריצות עם האצבעות (אצבע רודפת אצבע) ולמי שלא יודע לקרוץ פשוט לסגור בהידוק .

מצרכים למלית – חלמונים ובצל :

4 בצלים גדולים (לא להיבהל מהכמות) קצוצים דק דק
לאדות בסיר שטוח או מחבת עמוקה
לא עם שמן אלא קודם בנוזלים שהבצל מפריש ואח"כ במעט מעט מים בכל פעם
עד שהבצל רך מאוד משנה את הצבע לקרמל – חום בהיר
מוסיפים שלוק של שמן ומערבבים 3 דק'.
בקערה ניפרדת מערבבים במטרפה 10 ביצים
(למי שאוהב את המילוי עשיר יותר 5 ביצים שלמות 7 חלמונים )
להוסיף למחבת ולערבב במרץ רב כמו ביצה מקושקשת
עד שהתערובת מוכנה והיא ניראת כמו ביצה מקושקשת מפוררת מאוד בצבע חום בהיר
לתבל במלח ופלפל שחור בנדיבות , לצנן לפני המילוי.

 

אופן ההכנה:

בסיר גדול מרתיחים המוווון מים – כמו לפסטה ומלח.
כשרותח להוסיף את הכיסונים בנאגלות
הם צפים מהר לתת להם בישול של 3 דק' +- לתת לבצק להיות מוכן.
להוציא מהמים בעזרת כף גדולה מחוררת לצלחת.
לנענע את הצלחת בסיום על מנת שלא ידבקו ולפזר מעל שמן שטוגן בו שום פרוס.
השמן נותן ארומה אגוזית וגם מונע הידבקות.

מצרכים לרוטב:

חומץ
שום כתוש
לערבב יחד ולטבול דושפרה בפנים – זה טעים.
לפעמים גם מוסיפים כפית קטנה של ממרח תמרהינדי – אוך זה עוד יותר טעים.

הערות: 
** לעבוד בסביבה מקומחת בשלב הרידוד , שלב הקריצה והמילוי , כי הבצק יכול בקלות להידבק לנו לידיים ואז הדושפרה ניפתח וכל המילוי יוצא בבישול.

להכין את זה אומנם ניראה כמו פצ'קאראי אבל בס"ה זה לא… ושווה את המאמץ…

(הערה של גילי – אני הגשתי עם המון בצל מטוגן)
מקור המתכון:  שרוני  YNET

 
[shopeat_button]

קטגוריה: כללי, תוספות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *