לבצק פריך (כמות ל- 2-3 רולדות שרודדו דק):
50 גרם חמאה
חצי קילו קמח
1/2 כוס שמן
1 א. אפייה
חצי כוס מים (+ – )
מלית פרג:
רבע קילו פרג טחון טרי
1 כוס חלב
חצי כוס סוכר
2 כפות דבש
25 גר' חמאה
אופן ההכנה:
הבצק: לשים יחד את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון, ללוש עד שהבצק מתאחד, מחלקים את הבצק ל- 2-3 כדורים, משטחים קלות, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
מלית הפרג: בסיר קטן שמים את החלב והסוכר, וממיסים יחד על חום נמוך, מוסיפים את הפרג ובוחשים עד שהחלב נספג כולו בפרג, מוסיפים את הדבש והחמאה וממשיכים לבחוש, מניחים בצד לקירור
כתיבת תגובה