עוגיות אלפחורס

עוגיות ארגנטינאיות, מלאות בריבת חלב בציפוי קוקוס שכל-כך נימוחות בפה!

כמות: כ -35 עוגיות אלפחורס מיני / 20 רגילות

מצרכים:

200 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה רכה
250 גרם קורנפלור = כוס וחצי
250 גרם קמח = כוס וחצי
3 חלמונים
שקית סוכר וניל
שקית אבקת אפייה
2 כפיות תמצית וניל
כפית שטוחה סודה לשתייה

 

אופן ההכנה:

1) מערבלים במיקסר את החמאה, אבקת הסוכר לתערובת חלקה ומוסיפים בהדרגה את החלמונים.

2) מוסיפים את יתרת החומרים תוך כדי ערבול עד לתערובת פירורים אחידה.

3) ללוש את תערובת הפירורים לכדור בצק ומכניסים עטוף בניילון למקרר לשעה לפחות.

4) לאחר שהיית הבצק במקרר מרדדים אותו לעובי של כ-1/2 סנט` וקורצים עיגולים.

5) מעבירים את עוגיות לתבנית אפייה מרופדת ומכניסים לתנור ל 180 מעלות.

6) אפיית העוגיות כ-5 דקות בלבד ! (במידה והולכים על מיני עוגיות, אם לא, להוסיף עוד 5 דקות) מצננים את העוגיות, מורחים בריבת חלב ומגלגלים בקוקוס.

טיפים והערות:
לתערובת בשלב 2 ניתן להוסיף אינסטנט פודינג וניל ולוותר על כפית תמצית וסוכר וניל.
לתערובת ניתן גם להוסיף גרידת לימון.
העוגיות רכות ונימוחות רק לאחר כשלוש שעות ממריחת ריבת החלב.

מקור המתכון: פורום אוכל, YNET

קטגוריה: עוגיות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *