עוגיות שוקולד צ'יפס מושחתות

 

 

 

 

מצרכים:

125 גר' שוקולד מריר

150 גר' קמח

30 גר' קקאו

1 כפית סודה לשתיה

חצי כפית מלח

125 גר' חמאה

75 גר' סוכר דמררה

50 גר' אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה קרה מהקרר, מקושקשת

350 גר' שוקולד צ'יפס מריר

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.

על בן מארי ממיסים125 גר'שוקולד מריר.

מנפים את כל היבשים יחד לתוך קערה גדולה (קמח, קקאו, סודה, מלח).

לתוך קערת המיקסר שמים את החמאה ו-2 סוגי הסוכר עד לקצף בהיר ואוורירי – מוסיפים את השוקולד המומס. מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל מקפלים בעזרת מרית ומוסיפים את החומרים היבשים לתוך העיסה.

לבסוף מערבבים את השוקולד צ'יפס.

בעזרת כף גלידה, ליצור 12 כדורים יפים ולהניח על תבנית אפיה במרווחים גדולים.

מכניסים לתנור ואופים 18 דקות בדיוק!

בודקים בעזרת סכין – שאמור לצאת מעט לח אך ללא עקבות מהבלילה.

משאירים את העוגיות לצינון של 5 דקות מחוץ לתנור.

 

מקור המתכון: נייג'לה לאוסון

קטגוריה: עוגיות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *