עוגת טחינה בחושה

תבנית קוגלהוף 24

מצרכים:

לשימון וקישוט התבנית:
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות שומשום

3 ביצים
כוס וחצי סוכר
1 סוכר וניל
3/4 כוס שמן קנולה
כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח ( 280 גרם )
2 כפיות אבקת אפייה
3/4 כוס טחינה גולמית

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מברישים את התבנית היטב בטחינה הגולמית ומפזרים שומשום, כך שידבקו לטחינה
בקערה טורפים את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל כדקה עד שהתערובת מעלה קצף ומבהירה מעט.
(ניתן להקציף עם מטרפה ידנית).  מוסיפים בהדרגה ובאיטיות את השמן ומיץ התפוזים וטורפים לתערובת אחידה.

מוסיפים קמח ואבקת אפייה, וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים טחינה גולמית ומערבבים רק עד שהיא נטמעת בתערובת. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש אך עם פירורים לחים. מצננים מעט והופכים על צלחת הגשה.

 

הערה שלי – הוספתי את גרידת התפוז של 2 התפוזים שסחטתי, הקפיץ את הטעם באופן משמעותי

מקור המתכון: קרין גורן

[shopeat_button]

קטגוריה: עוגות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
7 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *