עוגת סברינה

 

 

 

מצרכים לבצק:

500 גר' קמח

25 גר' שמרים

3 כפות סוכר

3 ביצים

כפית תמצית וניל

300 מ"ל חלב פושר

200 גר' חמאה מומסת

חצי כפית מלח

לסירופ:

1 ליטר מים

2 כוסות סוכר (במתכון המקורי כתוב 3, אבל 2 כוסות עושות את העבודה)

חצי כוס רום אמיתי

מערבבים הכל יחד ומחממים על הגז עד שהסוכר נמס

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר – שמים את הקמח ומוסיפים את החומרים היבשים, מוסיפים את הנוזלים ומעבדים יחד 10 דקות.

מכסים ומניחים להתפחה עד שיכפיל את נפחו

יוצקים לתבנית סיליקון גוגלהוף גדולה (תבנית עם חור) משומנת היטב ואופים בתנור בחום 180, מבחן הקיסם.

לאחר האפיה מוציאים את העוגה מתבנית הסיליקון לתבנית רחבה ויוצקים מעל את הסירופ, בשלבים – מוזגים 2-3 מצקות, מספיגים ואז שוב, עד שהסירופ נגמר.

מקציפים שמנת מתוקה + מקצפת לעוגה + מקל וניל שרוקן מתוכנו, ומזליפים על העוגה

מקשטים בדובדבנים טריים או מסוכרים

מקור המתכון: קרין גורן

 
[shopeat_button]

קטגוריה: עוגות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *