עוגת שמנת וקנמון בחושה

 

עוגה מהסוג המנחם, שהולכת הכי טוב עם הקפה

מצרכים:

4 ביצים
2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה (לפחות 32% שומן) – לא פחות, לשמנת יש תפקיד של חמאה
כוס ורבע (250 גרם) סוכר
2 שקיות (2×10 גרם) סוכר וניל
1/2 כפית מלח
2 כוסות (280 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפייה

למלית:

1/4 כוס דחוסה (60 גרם) סוכר חום כהה
2 כפות קינמון
1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס (או קופסת שימורי אפרסקים, מסוננים וחתוכים לקוביות)
אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. בקערה גדולה טורפים שמנת מתוקה, שני סוגי סוכר ומלח, עד שהסוכר נמס בחלקו והתערובת מעט מסמיכה.
3. בקערה נפרדת טורפים ביצים ומוסיפים לתערובת השמנת.
4. מנפים יחד מעל הקערה קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.

הרכבת העוגה בשכבות: 

יוצקים שליש מהבלילה לתבנית עגולה בעלת שוליים גבוהים, מערבבים יחד סוכר וקינמון. מפזרים חצי מתערובת הקינמון מעל הבלילה בתבנית, מפזרים מעל מחצית מהאגוזים או מקוביות האפרסקים. חוזרים על הפעולה עם שליש נוסף של הבלילה, ויתרת מלית הקינמון. מכסים בשליש האחרון של הבלילה. אופים כ-50 דקות, עד שהקיסם יוצא יבש כמעט לגמרי והעוגה קפיצית למגע, שחומה וריחנית.
מצננים ומקשטים באבקת סוכר.

הערה שלי – עשיתי סיבובים קלים בתוך העוגה עם שיפוד עץ, למיזוג השכבות

מקור המתכון: קרין גורן

[shopeat_button]

קטגוריה: עוגות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
4 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *