(ראו בהמשך – גרסת פרווה לבצק שמרים)
מצרכים:
5-6 כוסות קמח (כמה שתופס בסוף – כלומר, אם הבצק עדיין דביק, להמשיך להוסיף עד שמתקבל בצק רך ונעים)
1/2 כוס מים חמימים (לפעמים אני ממירה את הכל בחלב)
3/4 כוס חלב חמים
2 כפות שמרים יבשים
150 גר' חמאה מומסת/רכה
גרידת לימון
1/2 כוס סוכר
כ- 1/2 כפית מלח
1 כפית וניל
3 ביצים
אופן ההכנה:
יוצרים בצק מכל החומרים ולשים היטב עד שמתקבל בצק רך. להתפיח עד הכפלה או כל הלילה במקרר מחלקים את הבצק ל- 5 כדורים, מרדדים למלבןאני אוהבת למרוח נוטלה ומעל שערות חלבה, מקפלת צד אחד לאמצע ואת הצד העליון מעל התחתון, חותכת ל- 2 ועושה ספירלה.
מורחים ביצה ואופים עד שמשחים, חום 180.
אפשר גם ליצור שושנה – לחתוך את הרולדה ולסדר בתבנית, להתפיח פעם אחת, ובפעם השניה למרוח ביצה ולאפות.
מקור המתכון: Ex-new-yorker פורום אוכל YNET
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
גרסת הפרווה – מתכון לבצק שמרים מומלץ
מצרכים:
1 קילו קמח
1/4 2 כפות שמרים יבשים (או שמרית אפשר שקית)
3/4 כוס סוכר
1 כוס שמן
4 ביצים
1/2 1 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
מערבבים הכול ומתפיחים שעה
אחרי שהבצק תפח, מחלקים ל-6 , מרדדים דק דק (בצק מאוד נח)
ומורחים 1/6 מהמילוי ומגלגלים.
חורצים לאורך הגליל, יוצרים צורת ח ומגלגלים ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת.
להתפיח שוב כ3/4 שעה עד שעה.
לערבב ביצה עם כפית שטוחה של סוכר.
למרוח את הצמות ולאפות בחום 180 עד שמשחים, 2 תבניות בכל פעם.
לוקח כ 1/4 שעה עד 20 דקות.
כדאי להניח את התבניות קרוב יותר לתחתית כדי שגם הפנים יאפה מספיק.
מקור המתכון: אורית S – פורום אוכל, YNET
[shopeat_button]
כתיבת תגובה