עוגת שמרים במלית נוטלה וחלבה

 

 

(ראו בהמשך – גרסת פרווה לבצק שמרים)

 

מצרכים:

 5-6 כוסות קמח (כמה שתופס בסוף – כלומר, אם הבצק עדיין דביק, להמשיך להוסיף עד שמתקבל בצק רך ונעים)

1/2  כוס מים חמימים (לפעמים אני ממירה את הכל בחלב)
3/4  כוס חלב חמים
2  כפות שמרים יבשים
150 גר' חמאה מומסת/רכה
גרידת לימון
1/2 כוס סוכר
כ- 1/2 כפית מלח
1  כפית וניל
3 ביצים

 

אופן ההכנה:

יוצרים בצק מכל החומרים ולשים היטב עד שמתקבל בצק רך. להתפיח עד הכפלה או כל הלילה במקרר מחלקים את הבצק ל- 5 כדורים, מרדדים למלבןאני אוהבת למרוח נוטלה ומעל שערות חלבה, מקפלת צד אחד לאמצע ואת הצד העליון מעל התחתון, חותכת ל- 2 ועושה ספירלה.

מורחים ביצה ואופים עד שמשחים, חום 180.

אפשר גם ליצור שושנה – לחתוך את הרולדה ולסדר בתבנית, להתפיח פעם אחת, ובפעם השניה למרוח ביצה ולאפות.

מקור המתכון: Ex-new-yorker פורום אוכל YNET

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

גרסת הפרווה – מתכון לבצק שמרים מומלץ

מצרכים:

1 קילו קמח
1/4 2 כפות שמרים יבשים (או שמרית אפשר שקית)
3/4 כוס סוכר
1 כוס שמן
4 ביצים
1/2 1 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:

מערבבים הכול ומתפיחים שעה

אחרי שהבצק תפח, מחלקים ל-6 , מרדדים דק דק (בצק מאוד נח)
ומורחים 1/6 מהמילוי ומגלגלים.
חורצים לאורך הגליל, יוצרים צורת ח ומגלגלים ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת.
להתפיח שוב כ3/4 שעה עד שעה.
לערבב ביצה עם כפית שטוחה של סוכר.
למרוח את הצמות ולאפות בחום 180 עד שמשחים, 2 תבניות בכל פעם.
לוקח כ 1/4 שעה עד 20 דקות.
כדאי להניח את התבניות קרוב יותר לתחתית כדי שגם הפנים יאפה מספיק.

מקור המתכון: אורית S – פורום אוכל, YNET

[shopeat_button]

קטגוריה: עוגות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
4 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *