מצרכים:
1 ראש כרובית בגודל בינוני מפורק לפרחים
600 מ"ל חלב
50 גר' חמאה + 1 כף שמן
3 כפות קמח
1 כפית חרדל חלק
150 גר' גבינת צ'דר מגורדת (+ 50 גר' לזרייה מעל)
פלפל שחור, מלח
פטרוזיליה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה:
חולטים את הכרובית 10-14 דקות במים רותחים מומלחים, מסננים
מחממים את גריל התנור לחום 180
בסיר ממיסים חמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים, מוסיפים את החלב לסיר ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה קלות, על אש נמוכה, תוך ערבוב מתמיד
מסיתים מהאש ומוסיפים את הגבינה, החרדל הפלפל והמלח, מערבבים עד שהגבינה נמסה והרוטב חלק
מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית לא גדולה, מעל מפזרים את הרוטב, ואת הגבינה שנותרה
אופים בגריל התנור (רצוי לשים את התבנית בחלק העליון של התנור) להשחמה קלה של 5-8 דקות
מעל אפשר לפזר פטרוזיליה ולהגיש חם
כתיבת תגובה