מצרכים:
2 כוסות קמח וחצי
שלושת רבעי כוס סוכר
2 חלמונים
1 כף תמצית וניל
רבע כפית מלח
200 גרם חמאה
חצי מיכל ריבה אדומה, או כל ריבה טובה שרוצים (רצוי ללא פרי)
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני.
במיקסר מערבלים חמאה, קמח וסוכר. כוס פירורים שומרים בצד ולשאר מוסיפים חלמונים, ווניל.
את הבצק שנוצר שוטחים בתבנית ומעליו יוצקים ריבה.
מפזרים הפירורים על הריבה.
אופים כ 35- דקות עד שהפירורים מתקשים ומזהיבים.
מצננים ופורסים לגודל שרוצים.
אני אוהבת את הבצק מלוח טיפה, פריך וטעים מאוד בשילוב ריבה מתוקה – קטלני, מכינה עם ריבת חלב וריבת תותים – יוצאים שני עולמות שונים לגמרי, מצויין.
מקור המתכון: tamari פורום אוכל YNET
[shopeat_button]
כתיבת תגובה