מצרכים:
כוס ורבע קמח רגיל
150 גר' גבינה צהובה מעושנת מגורדת
50 גר' גבינת פרמזן מגוררת
1/4 כפית אבקת צ'ילי טחונה
1/4 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1/2 כפית מלח
150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות חלב קר
לציפוי:
1 ביצה טרופה
2 כפות קצח
2 כפות שומשום
אופן הכנה:
למעבד מזון עם להבה פלדה מכניסיםקמח, גבינות, ותבלינים ומעבדים חצי דקה.
מוסיפים את החמאה ומעבדים לפרורים.
מוסיפים החלב וממשיכים לעבד עד לקבלת כדור בצק.
מגלגלים את הבצק לגליל בקוטר 3 סמ', מורחים בביצה טרופה קצח ושומשום ועוטפים בניילון נצמד.
מכניסים למקרר לשעה שעתיים.
מחממים תנור לחום 180 מעלות.
פורסים את הגליל לפרוסות בעובי חצי ס"מ, מניחים על נייר אפיה במרווחים קטנים ואופים 20 דקות עד הזהבה.
הערות:
מצויין ליד בירה
נשמר בקופסה אטומה יותר משבוע
מקור המתכון: בני סיידא-ארוחה לבנה עם שינויים של יעל גרטי
[shopeat_button]
כתיבת תגובה