פיצה פטרוזיליה

 

 

מצרכים:

 

10 גר' שמרים
2 כוסות מים פושרים
2 כוסות קמח
1 כפית מלח
4 כפות שמן זית
1 זר ענק של פטרוזיליה, קצוץ גס
6 שיני שום
1 כוס שמנת מתוקה
מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות. בקערה קטנה מערבבים היטב את השמרים עם 4 כפות מים.
2. מנפים את הקמח וכפית מלח לקערה עמוקה. מוסיפים את השמרים, השמן ומחצית מכמות המים הנותרת. מערבבים תוך כדי הוספה של מים, עד שמתקבל בצק אחיד.
3. לשים את הבצק בבלנדר עם וו לישה או מוציאים למשטח עבודה מקומח, ולשים במשך 10 דקות. מניחים את כדור הבצק בקערה משומנת מכסים ומשאירים לתפוח עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. מוציאים את הבצק מהקערה, לשים בקלילות, ומרדדים לעלה בגובה ½ ס"מ.
5. מעבירים את עלה הבצק לתבנית אפיה מלבנית משומנת. יוצרים "קירות" קטנים של בצק בשוליים.
6. מערבבים את הפטרוזיליה, השום והשמנת בקערה. מתבלים ויוצקים למרכז הבצק.מפזרים את התערובת באופן שווה. משאירים בחוץ לתפיחה נוספת של 10 דקות.
7. אופים בתנור שחומם מראש עד להשחמה של הבצק.

 

לא להתפתות ולשים הרבה שמנת מתוקה, זה מאד מרטיב את המאפה וגורם לחלקים להיות רטובים מדי..

 

מקור המתכון: איילת לטוביץ

 

 
[shopeat_button]

קטגוריה: מאפים
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
4 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *